Religie & Tradities Nieuw-Caledonie

Religie & Tradities Nieuw-Caledonie

Wat zijn de belangrijkste religies in Nieuw-Caledonië?

De meeste inwoners van Nieuw-Caledonië, zo'n zestig procent, zijn rooms-katholiek, of protestants, zo'n dertig procent. De Kanak, de oorspronkelijke bewoners van de eilandengroep in de Stille Oceaan leven volgens oude tradities. Zij geloven in de mystieke kracht van hun voorvaderen en de natuur.

Wat zijn belangrijke tradities in Nieuw-Caledonië?

De Kanak leven in kleine gemeenschappen waarbij samenwerking erg belangrijk is. Elkaar helpen en alles delen is de basis van hun samenleving. Ouderen en het hoofd van de stam staan in hoog aanzien. Belangrijke beslissingen worden met de hele gemeenschap genomen.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Het is in Nieuw-Caledonië gebruikelijk om vreemden te groeten. De inwoners van Nieuw-Caledonië zijn onafhankelijk en trots. Daar heeft hun vriendelijkheid echter niet onder te lijden. De warme gastvrijheid en nieuwsgierige instelling van de inwoners van Nieuw-Caledonië is legendarisch. Iedereen groet elkaar en op de wegen is het gebruikelijk om naar medeweggebruikers te zwaaien.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Nieuw-Caledonië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors