Klimaat Nieuw-Caledonie

Klimaat Nieuw-Caledonie

Wat voor klimaat kun je verwachten in Nieuw-Caledonië?

Nieuw-Caledonië heeft een warm, gematigd klimaat. Gedurende de heetste maanden valt ook de meeste regen. De passaatwinden zorgen ervoor dat het tropische klimaat gematigd wordt. Het verschil tussen de seizoenen is dan ook minder groot dan in andere landen met een tropisch klimaat. Ruwweg is het tussen april en september wat koeler. Tussen september en maart is het weer in Nieuw-Caledonië warm en vochtig.

Welke seizoenen zijn er in Nieuw-Caledonië?

Nieuw-Caledonië heeft een tropisch klimaat. Er zijn twee seizoenen: een koud en een heet seizoen. De koele periode valt tussen juni en augustus. Echt koud is het dan nog steeds niet: gemiddeld is het 24 graden Celsius. 's Nachts koelt het af tot gemiddeld 15 graden.

In het hete seizoen loopt de temperatuur regelmatig op tot 30 graden. Dan valt ook de meeste regen. Het hete seizoen begint rond november en duurt tot april. Tussen januari en maart is het orkaanseizoen. Dan trekken tropische stormen langs de eilanden van Nieuw-Caledonië.

Tussen augustus en november loopt de temperatuur langzaam op en begint het vaker te regenen. Vanaf april wordt het koeler en droger.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Nieuw-Caledonië?

Orkanen kunnen voorkomen tussen december en maart. Deze stormen zijn behoorlijk heftig. Meestal worden ze lang van te voren aangekondigd. Volg dan de aanwijzingen van lokale bewoners op als er een orkaan in aantocht is.

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors