Klimaat Samoa

Klimaat Samoa

Wat voor klimaat kun je verwachten in Samoa?

In Samoa heerst een tropisch klimaat. Het weer in Samoa meet een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 30 graden Celsius. Er wordt niet zo zeer gesproken van vier jaargetijden, maar van een relatief droog en nat seizoen. De winter, het droge seizoen, is van mei tot en met oktober. De zomer is van november tot en met april. Tijdens de zomer valt er veel regen en is er soms sprake van tropische stormen.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Samoa?

In Samoa kan een sterke wind staan. In het zomerseizoen wordt Samoa soms geplaagd door tropische stormen. Op 29 september 2009 is Samoa geteisterd door een tsunami. De kans is echter klein dat dit weer zal gebeuren. De bevolking heeft de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om het land tegen een nieuwe ramp te beschermen. Verder ligt Samoa op aardbeving gevoelig gebied. Zware aardbevingen kunnen voorkomen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Samoa

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors