Vervoer Samoa

Vervoer Samoa

Wat zijn de vervoersmiddelen in Samoa?

Samoa is slechts zo groot als de provincie Utrecht. Met uitzondering van de hoofdstad Apia bestaat Samoa uit ruraal gebied. In Samoa kun je reizen met de taxi, huurauto, veerpont of bus.

Vliegtuig

Het vliegveld op het eiland Upolu wordt twee keer per dag gebruikt voor internationale vluchten. Op het eiland Savai'i ligt een vliegveld dat al jaren niet meer wordt gebruikt. Er gaan echter geruchten dat het in ere wordt hersteld en er binnenlandse vluchten plaats gaan vinden tussen beide eilanden.

ZELF NAAR Samoa?

Bekijk alle 3 reizen naar Samoa

Bus

Het busvervoer in Samoa is een hele belevenis. De bussen zijn gemaakt van metaal en hout. De bus is eigendom van de chauffeur en naar diens smaak ingericht en versierd. Aan de buitenkant staat de naam van de bestemming geschilderd. Vaak heeft de bus ook een naam, die met 'Lady' begint.

In de bus is sprake van een rangorde. Toeristen en vrouwen zitten voorin. Als er niet genoeg plaats is staan mannelijke passagiers op voor vrouwen. Ook gaan passagiers gerust bij elkaar op schoot zitten. Verder worden allerlei soorten bagage op elkaar gestapeld om het aan boord van de bus te krijgen.

Bussen hebben geen vaste haltes. Overal stappen passagiers in. Door de bus hangen touwtjes die zijn verbonden aan een bel. Door aan het touwtje te trekken krijgt de buschauffeur het signaal te stoppen.

De kosten voor de rit worden bij het uitstappen aan de buschauffeur betaald. Vaak wordt een buschauffeur bijgestaan door een jongen die helpt bij het uitstappen en uitladen van bagage. Deze jongen reist in ruil voor hulp gratis mee.

Boot

Tussen de twee grote Samoaanse eilanden, Savai'i en Upolu, gaat op gezette tijden op de dag een veerpont. Deze vertrekt echter niet altijd op tijd. Het is aan te raden ruim van tevoren op de werf aanwezig te zijn. Kaartjes worden in de haven verkocht.

Taxi's

De prijs voor een taxirit spreek je van tevoren af met de taxichauffeur. Verder is elke taxichauffeur verplicht de lijst met wettelijk bepaalde maximum bedragen bij zich te hebben. Hier kun je naar vragen en op basis van de prijzen op de lijst een prijsafspraak maken.

Huurauto

Huurauto's worden vooral veel aangeboden op het eiland Upolu, waar de hoofdstad Apia ligt. Op Savai'i, het andere eiland, worden minder auto's verhuurd. Op Savai'i zijn meer toeristische attracties. Het is dan ook aan te raden een auto te huren op Upolu en deze mee te nemen op de veerpont naar Savai'i.

Reizen Samoa

Specialisten Samoa

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors