Accommodaties Samoa

Accommodaties Samoa

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In Samoa heb je een grote keuze aan accommodatie. Aangezien Samoa niet is ingesteld op massatoerisme vind je deze vaak bij elkaar in de buurt. Vooral in de grotere dorpen, de hoofdstad en in de buurt van toeristische trekpleisters vind je hotels, hostels, resorts en traditionele fales.

Hotel

In de Samoaanse hoofdstad Apia staat het beroemde Aggie Grey's hotel. Vele filmsterren verbleven hier tijdens opnames in Samoa. Verder staat het hotel bekend om de luxe sfeer en koloniale uitstraling.

ZELF NAAR Samoa?

Bekijk alle 3 reizen naar Samoa

Naast Aggie Grey's zijn er niet veel hotels te vinden in Samoa. Wel worden er steeds meer toeristen resorts uit de grond gestampt. Deze zijn van alle luxe voorzien en voornamelijk aan de zuidkust van het eiland Upolu te vinden.

Hostel

In de hoofdstad Apia is een handvol hostels te vinden. De kamers zijn doorgaans voorzien van airconditioning, wat erg fijn is in het tropische klimaat van Samoa. Ook is er vaak ontbijt inbegrepen bij de prijs van een overnachting.

Wat is een typische accommodatie in Samoa?

Als je de nacht net zoals Samoanen wilt doorbrengen verblijf je in een fale. Dit is een traditionele houten hut zonder muren. Fales, die een Polynesische sfeer uitstralen, staan vaak een paar meter verwijderd van de zee. Voor het gemak van toeristen zijn doeken of palmmatten voor de openingen gehangen. Ook zijn sommige fales voorzien van licht en elektriciteit.

Reizen Samoa

Specialisten Samoa

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors