Religie & Tradities Samoa

Religie & Tradities Samoa

Wat zijn de belangrijkste religies in Samoa?

In Samoa is het geloof erg belangrijk. Het overgrote deel van de bevolking is christelijk, waarbij de Congregationele Kerk van Samoa de meeste aanhangers heeft.

Bijna ieder dorp beschikt over een eigen kerk of tempel. Vaak komen binnen een dorp maximaal twee verschillende religies voor onder de inwoners.

ZELF NAAR Samoa?

Bekijk alle 3 reizen naar Samoa

Wat zijn belangrijke tradities in Samoa?

's Avonds rond de kerkdienst is een avondklok ingesteld. Het is dan niet de bedoeling dat je je op straat bevindt. Deze avondklok wordt vaak in- en uitgeluid met het geluid van een bel of gong.

Iedere zondag kleuren de eilanden van Samoa wit. De Samoanen gaan dan gehuld in hun netste witte kleding naar de kerk. Na de kerkdienst vindt er een grote, traditionele lunch plaats bij de families. Deze lunches worden ook georganiseerd voor toeristen.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Aangezien het geloof erg belangrijk is in Samoa, dien je rekening te houden met sommige gewoonten en gebruiken. Rond de avondklok is het de bedoeling dat je stil bent en je niet op straat bevindt. Wanneer je je in een ruimte bevindt waar ook ouderen zijn, hoor je pas te gaan zitten wanneer ook zij zitten. Verder is het verboden om naakt of topless te zonnen en moeten toeristen zich buiten het strand bedekt kleden.

Reizen Samoa

Specialisten Samoa

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors