Vervoer Tonga

Vervoer Tonga

Wat zijn de vervoersmiddelen in Tonga?

Vliegtuig

De eilanden van Tonga liggen ver uit elkaar. De vlucht van Tongatapu naar Eua Island duurt acht minuten en is daarmee de kortste passagiersvlucht ter wereld. Je boekt een vlucht bij Chathams Pacific, Peau Vava'u en Tonga Air Fiji.

Bus

In Nuku'ulofa rijden bussen die je naar de andere plaatsen op Tongatapu. Er is geen dienstregeling, maar het is een must om een keer de bus te nemen vanuit Nuku'ulofa. De kleurige minibusjes zitten propvol en de meest geliefde plekken zijn bij het raam. Daar kan je je hoofd uitsteken voor een beetje frisse lucht. De muziek knalt keihard uit de speakers. Als je een bus aanziet komen laat je hem stoppen door met je arm te zwaaien. Bushaltes herken je aan de naam pasi.

ZELF NAAR Tonga?

Bekijk alle 2 reizen naar Tonga

Boot

Vanuit de Queen Salote Domestic Werf vertrekken boten van Tongatapu naar de kleine eilanden in de buurt. Grote veerboten varen tussen de eilandengroepen. Tijdens het droge seizoen lijkt de tocht op een cruise, glijdend over de spiegelgladde zee en met walvissen in zicht. De faciliteiten zijn beduidend minder, het kan lastig zijn om een slaapplek te vinden. Tel daarbij op dat Tonganen een flinke aanleg voor zeeziekte hebben die toeslaat zodra de boot de haven uit is. Tijdens het orkaanseizoen is de zee soms erg ruw en dien je over flink wat moed en relativeringsvermogen te beschikken. Als de boot bij een eiland in de buurt komt, varen kleine bootjes naar het schip toe om op open zee allerlei goederen uit te laden, waaronder huisraad en vee. Een unieke ervaring.

Tonga is populair bij zeilers. Tussen maart en oktober liggen de havens vol met zeiljachten. Probeer een plaatsje aan boord te bemachtigen of, als je genoeg geld hebt, huur een zeiljacht met bemanning.

Taxi's

Taxi's herken je in Tonga aan de 'T' waarmee hun nummerbord begint. Op Tongatapu vind je er genoeg, maar op kleinere eilanden komen nauwelijks taxi's voor. Op Eua Island rijdt er welgeteld één. Maak een afspraak over de ritprijs voordat je instapt, taximeters worden in Tonga niet gebruikt. De regering schrijft bepaalde tarieven voor, die de chauffeurs losjes aanhouden.

Huurauto

Op de grotere eilanden zoals Tongatapu en Vava'u zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. Tonga is een zware omgeving voor auto's, die blootgesteld zijn aan zout water en slechte wegen. Huurauto's verkeren over het algemeen in slechte staat, net als de andere auto's in Tonga. Rij links en let 's avonds op de vele wandelaars op de weg. Je moet een Tongaans rijbewijs hebben voordat je een auto mag huren. Die moet je kopen, de autoverhuurder zal je daarbij helpen.

Reizen Tonga

Specialisten Tonga

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors