Feestdagen & Festivals Fiji

Feestdagen & Festivals Fiji

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag wordt uitgebreid gevierd in Fiji. De festiviteiten duren soms wel enkele weken. Alles vindt voornamelijk op straat plaats: er wordt gedanst op het oorverdovende geluid van trommels, vuurwerk en gezang. In Suva vindt de jaarlijkse straatparade plaats, waarbij alle inwoners zich uitbundig aankleden om het nieuwe jaar in te luiden. Het feest rond Oud en Nieuw in Fiji is het grootste feest in de Pacific.

Youth Day en Ratu Sir Lala Sukuna Day

De militairen die op dit moment de macht hebben in Fiji verbieden de vieren van Youth Day en Ratu Sir Lala Sukuna Day. Tijdens Ratu Sukuna Day vierden de bewoners van Fiji de geboortedag van Ratu Sir Sukuna, de 'vader' van het moderne Fiji. De festiviteiten duurden een week lang, met aandacht voor de sociale en politieke situatie in Fiji. De president hield traditiegetrouw een belangrijke speech op de laatste dag van de week festiviteiten. Nu is de viering dus verboden door de machthebbers, die menen dat de vrije dagen beter gebruikt kunnen worden om te werken.

ZELF NAAR Fiji?

Bekijk alle 8 reizen naar Fiji

Diwali festival

Hoewel het Diwali festival van origine alleen door de hindoes in Fiji werd gevierd, is het feest ter ere van de god Lakshmi inmiddels uitgegroeid tot een nationale feestdag. Ook niet-hindoes vieren het Diwali. Er wordt feest gevierd met luide muziek en kleding in felle kleuren. Hindoes maken zoetigheden die bij Diwali horen en nodigen hun familie uit om van heinde en verre naar hun huis te komen.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari 1 Nieuwjaarsdag hele land
Februari Holi hele land
Maart
April
Mei
Juni 15 Verjaardag van de koningin hele land
Juli Bula Festival Nadi
Augustus
September Friendly North Festival Labasa
Oktober 10 Fiji Day hele land
November Hibiscus Festival Suva
December

Reizen Fiji

Specialisten Fiji

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors