Religie & Tradities Fiji

Religie & Tradities Fiji

Wat zijn de belangrijkste religies op Fiji?

Ongeveer 65% van de inwoners van Fiji is christelijk. Zo'n dertig procent is hindoe. Die opvallende verdeling komt doordat de bevolking van Fiji op te delen is in oorspronkelijke bewoners van Fiji en inwoners wiens roots teruggaan naar India. De oorspronkelijke bewoners van Fiji bekeerden zich na de komst van de missionarissen in groten getale tot het christendom. De hindoes in Fiji namen hun geloof mee uit India, toen zij in de negentiende eeuw naar Fiji trokken om voor de Britse koloniale heersers te gaan werken. Zowel India als Fiji was destijds een Britse kolonie. De Indiërs gingen niet meer weg.

Wat zijn belangrijke tradities op Fiji?

In de gemeenschap van oorspronkelijke bewoners van Fiji zijn familiebanden en afkomst erg belangrijk. Iedereen heeft een eigen rol binnen de familie en zijn sociale omgeving. Door die rol worden sociale structuren en vriendschappen gevormd. Ouderen en mensen met een vooraanstaande positie binnen de gemeenschap krijgen veel respect. Geboortes, huwelijken en sterfgevallen worden uitgebreid met de familie en de sociale omgeving gevierd.

ZELF NAAR Fiji?

Bekijk alle 8 reizen naar Fiji

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

De mensen op Fiji zijn erg ontspannen en relaxed, maar oude gewoonten en tradities zijn erg belangrijk voor de lokale bewoners. In de resorts is zwemkleding geen probleem, maar draag bedekkende kleding als je naar kleine dorpjes gaat. Als je een traditioneel huis in een dorp ingaat, doe dan je pet af en je schoenen uit.

Reizen Fiji

Specialisten Fiji

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors