Vervoer Fiji

Vervoer Fiji

Wat zijn de vervoersmiddelen op Fiji?

Er is weinig verkeer buiten de steden van Fiji. In de stad en daarbuiten rijden taxibusjes die de passagiers naar hun bestemming brengen. Tussen de verschillende eilanden varen veerdiensten. Tussen de grotere eilanden gaan regelmatig vluchten.

Vliegtuig

Tussen de grotere eilanden van Fiji en de belangrijkste toeristische bestemmingen gaan regelmatig vluchten. De kleinere eilandjes worden alleen vanaf de hoofdstad Suva en Nadi International Airport aangedaan. Pacific Sun en Air Fiji zijn de belangrijkste vliegtuigmaatschappijen.

ZELF NAAR Fiji?

Bekijk alle 8 reizen naar Fiji

Bus

Op de grotere eilanden rijden bussen tussen de dorpjes en de steden. Weinig toeristen maken gebruik van de bus en de taxibusjes, maar het is een leuke manier om het echte Fiji te zien. De bussen vertrekken meestal pas als ze vol zijn. Rond Suva rijden de bussen regelmatig, maar op kleinere eilanden vertrekt de bus maar een paar keer per dag.

Boot

Tussen de eilanden gaan verschillende veerdiensten. Aan het begin en het eind van schoolvakanties zitten ze soms erg vol. Er zijn ook verschillende private bedrijven die tussen de kleinere eilanden varen. Deze boten richten zich vooral op toeristen die van de luchthaven naar hun resort op een kleiner eilandje moeten.

Taxi's

In Fiji kies je tussen een privétaxi en een gedeelde taxi. De gedeelde taxi is vaak een stuk goedkoper, vooral als je naar een stad of dorp gaat waar meer mensen naartoe moeten. Deze 'share-taxis' zijn makkelijk te herkennen. Het zijn witte minibusjes, die in groepjes bij elkaar staan te wachten tot ze vol zijn.

Privétaxi's rijden voornamelijk tussen de vliegvelden en hotels. Vraag de chauffeur altijd om de meter aan te zetten, dat scheelt veel geld.

Huurauto

Er zijn meerdere bedrijven in Fiji die auto's verhuren. De eilanden zijn goed per auto te verkennen, al moet je wel rekening houden met de slechte wegen. Andere weggebruikers houden zich vaak niet aan de verkeersregels. Zorg dat je vooraf met de verhuurder afspreekt of je de auto mee mag nemen naar een ander eiland. Veel autoverhuurders willen dat niet en leggen hoge boetes op als je hun auto mee de boot opneemt.

Reizen Fiji

Specialisten Fiji

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors