Klimaat Fiji

Klimaat Fiji

Wat voor klimaat kun je verwachten op Fiji?

Fiji heeft een tropisch klimaat, met twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. In de winter (juni tot september) is het droog. In de zomer (november tot april) valt er veel regen. Het regenseizoen valt in de zomer en loopt dus van november tot april. De meeste regen valt tussen december en april. Overdag stijgt het kwik regelmatig tot boven de dertig graden. Tijdens het regenseizoen komen tropische stormen voor op Fiji.

Het weer op Fiji is tussen april en juli wat aangenamer. 's Winters komt de temperatuur meestal niet onder de 19 graden uit. Het regent dan nauwelijks en de luchten zijn onbewolkt.

ZELF NAAR Fiji?

Bekijk alle 8 reizen naar Fiji

Welke seizoenen zijn er op Fiji?

De belangrijkste seizoenen zijn het droge seizoen en het regenseizoen. Zomer en winter verschillen qua temperatuur weinig van elkaar. Het regenseizoen loopt van november tot april, met de zwaarste regenval vanaf half december.

Het droge seizoen valt samen met de winter in Fiji. Het blijft dan nog steeds aangenaam warm.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden op Fiji?

Tijdens het regenseizoen komt de regen vrijwel elke dag met bakken uit de hemel. De buien duren soms maar kort, maar kunnen overstromingen en aardverschuivingen tot gevolg hebben. Tijdens het regenseizoen is het tevens hurricane season. Ieder jaar trekt er wel een storm met de kracht van een orkaan over Fiji, al zijn die zelden erg zwaar. Tijdens een storm moet je de adviezen van de autoriteiten opvolgen en zorgen dat je veilig onderdak vindt.

Reizen Fiji

Specialisten Fiji

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Samoa kenner
Sponsors