Whitsundays

Reviews Whitsundays

9,2
9,6 Algemene ervaring
9,0 Locals
9,2 Interessant
9,8 Natuur
9,9 Stranden
7,9 Wildlife
8,9 Wandelingen en/of andere activiteiten
  • Aantal reviews: 15
  • Aantal waarderingen: 9

Een paradijs (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Fenna Lyan Burghgraef op 12 november 2018

Het mooiste plekje waar ik ooit ben geweest. Met een boot een geweldige tour gedaan rond de Whitsundays. We hebben gedoken, gezwommen en gezeild. Maar Whitehaven Beach was zeker het hoogtepunt van deze trip.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een bijzonder eiland (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Debby Troost op 11 november 2018

Een van de mooiste en bijzondere eilanden.
Het zand is zo wit dat het koel blijft door de reflectie.
Er is zo veel te zien op en rond dit eiland.
Het prachtige koraal, de bijzondere dieren onder water en op het land.
En de aardige bewoners niet te vergeten natuurlijk.

9,4
9 Algemene ervaring
9 Locals
10 Interessant
9 Natuur
10 Stranden
9 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Whitsundays

  • zand
  • zee
  • Er zijn prachtige luchten te zien
Ultieme tip: Neem een tour over het eiland
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wauw! (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Kim Giesbertz op 10 november 2018

Whitsunday island, een super mooie plek die al lang op mijn lijstje stond. Als je daar bent is het zeker de moeite waard om whitehaven beach te bezoeken en om de wandeling naar Hill inlet lookout te maken voor mooie panorama's!

8,6
9 Algemene ervaring
8 Locals
8 Interessant
9 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Whitsundays

  • natuur
  • wit strand
  • heldere zee
  • mooie snorkelplek

Minpunten Whitsundays

  • toeristen
Ultieme tip: Wandel naar Hill Inlet lookout
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Kim Giesbertz op 10 november 2018

De Whitsundays stonden al lang op mijn lijstje! Tijdens mijn tijd daar, heb ik een boottocht naar whitehaven beach en een vlucht over de Whitsunday isands gemaakt. Vooral Hill inlet is super indrukwekkend om te zien! Zo apart hoe alle kleuren, de zee, het strand en de natuur hier samenkomen. Een beter beeld dan vanuit een vliegtuig kun je niet krijgen dus dit is zeker aan te raden!

9,3
10 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Whitsundays

  • mooie natuur
  • strand

Minpunten Whitsundays

  • veel toeristen
Ultieme tip: Vlucht over de whitsundays
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooiste plekje op aarde (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Sharina Schuurman-Kant op 26 april 2018

Ik ben samen met mijn man (die toen nog mijn vriend was, en mij ten huwelijk heeft gevraagd in Australië) drie dagen met een zeilboot op de Whitsundays geweest waar we met een groep van 15 mensen met diverse nationaliteiten een hele mooie tijd hebben gehad. Voor mij echt het mooiste plekje op aarde! We hebben ook kano gevaren en uiteraard gesnorkeld tussen de schildpadden. Een super mooie ervaring die ik iedereen kan aanraden!

Pluspunten Whitsundays

  • Prachtig
  • rustig
  • Avontuurlijk

Minpunten Whitsundays

  • geen
Ultieme tip: Snorkelen tussen de schildpadden en vissen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Fantastische plek op aarde (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Bob van Eck op 20 november 2017

Whitsundays is nog steeds een fantastische plek, desondanks het door een aantal stormen redelijk is toegetakeld. De stranden zijn ontzettend wit en mooi en het water helder en blauw. Je moet hier uiteraard wel op een zonnige dag zijn, anders kan het een mindere ervaring zijn.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Ga naar Whitehaven beach voor zonsopkomst, je hebt het strand voor jezelf terwijl rond 9/10 uur 's ochtends 500 andere reizigers over het strand sleuren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Whitsundays (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Eva Koops op 12 november 2017

Geweldige plek! Zo prachtig! Was daar met Ocean safari en alles was perfect geregeld! Zij zijn de enige organisatie die op dat strand mag komen en hierdoor kon ik optimaal genieten van de Whitsundays.

Pluspunten Whitsundays

  • Ontzettend mooi
  • puur natuur

Minpunten Whitsundays

  • Duur
Ultieme tip: Ga wel met een duurdere organisatie, het loont.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Whitehaven beach (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Patty de Hoog op 09 november 2017

Ik heb in 2015 een trip met Wings 2 gedaan over de Whitsundays. Onderdeel van deze tour was een dagje naar Whitsunday Island national park. Geweldig mooi! Dit is echt precies de plek zoals je ze op de plaatjes ziet. Het is echt. Het ligt er wel een beetje aan of je met hoog of laag water bent, maar beiden is evenmooi. Ik had zelfs een mega grote regenbui toen ik er was (maakt de foto ook wel apart met zo'n zwarte lucht), maar zelfs toen was het nog mooi! Kortom, als je in Australië bent MOET je hier heen!

10,0
10 Algemene ervaring
nvt Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Whitsundays

  • adembenemend
  • mooi

Minpunten Whitsundays

  • geen
Ultieme tip: Ik heb hele goede ervaring met tour die ik had geboekt bij Wings 2! Wat kleinschaliger, dus dat is uiteraard wel persoonlijk, maar ik vond het top. Goede organisatie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch mooi (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Tiny de Haan op 05 november 2017

Prachtig! Ik was hier twee weken na orkaan Irma en nog vond ik het adembenemend mooi. Hier een skydive gedaan en een boottripje naar de Whitsunday Islands. Aanrader! Voor een goed en betaalbaar hotel zou ik voor Magnum gaan.

Pluspunten Whitsundays

  • Bounty strand

Minpunten Whitsundays

  • Duur
Ultieme tip: Skydiven en een bezoek aan de Whitsunday Islands.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

White Heaven (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sanne Gramentz op 05 november 2017

Een hele mooie en bijzondere plek op aarde. Geen hotels, geen barretjes. Alleen de natuur, waanzinnig mooi. Het zand is fluweel zacht en koel. De natuur is zo mooi. Wandel, zwem en vlieg over White Heaven Beach en besef dat het nooit meer zo mooi gaat worden. Een stukje heaven op aarde.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Whitsundays

  • Geen barretjes/hotel
  • Puur natuur
  • Bijzondere ervaring
  • Reefstar
Ultieme tip: Als je de kans hebt, ga dit mooie plekje op aarde bekijken en geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijke stranden (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Evelien Urbanus op 22 mei 2017

Een Must-Do voor iedereen die naar Australië gaat. Met een boottocht langs de Whitsundays varen, en dan stoppen bij Whitehaven Beach. Er is een regeling waardoor er niet te veel boten tegelijkertijd aan kunnen komen. Hoewel er altijd wel wat mensen zijn, is het niet overvol.

9,2
9 Algemene ervaring
nvt Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Doe zowel een trip op de boot (met overnachting op de boot!) als een scenic-flight.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Whitsundays (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Amy Be op 21 mei 2017

Thundercat tours organiseert fijne, leuke en avontuurlijke tours naar en tussen de Whitsunday Islands. Ze doen onder andere aan snorkelen, boottochtjes en rondleidingen op de eilanden zelf. Zeker een aanrader!

Pluspunten Whitsundays

  • Mooie natuur
  • standen
  • snorkelen
  • scubadiving

Minpunten Whitsundays

  • weinig tot geen facaliteiten
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in augustus 2011)

Review geschreven door Nynke de Boer op 07 mei 2017

De Whitsunday Islands zijn eigenlijk niet te beschrijven. Ze zijn oogverblindend en adembenemend mooi. De verscheidenheid aan kleuren van de flora en fauna is fantastisch. Je hebt de zee die bestaat uit verschillende kleuren en het witte zand en dan het groen van de bomen, een fantastische combinatie. Je moet het met eigen ogen zien, want op een foto zie je maar een klein gedeelte van dit mooie natuurschoon.

Pluspunten Whitsundays

  • adembenemend!
  • , zeer rusig en weinig toeristen

Minpunten Whitsundays

  • minpunten kanik niet bedenken
Ultieme tip: Wij zijn met Ocean rafting naar de whitsundays gegaan vanuit airlie beach. Spectaculaire boottrip met snorkelen in het innerreef en lunch op een bounty strand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Whitsundays oceanrsrafting (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Diede de Wildt op 03 februari 2017

16 januari 2017 ben ik met mijn vriend naar de Whitsundays geweest. We gingen met de oceanrafting boot die 650pk achter zich had hangen. Het was een fantastisch uitzicht vanaf het lookout point, waar de foto ook is genomen. Whiteheaven beach zelf was ook super, maar het werd steeds meer bewolkt. We hebben heerlijk kunnen zwemmen tussen de lemon sharks en pijlstaartroggen, maar wel met een stingersuit aan tegen de kwallen. De lunch op de boot was top en als extraatje kregen we een flinke regenbui over ons heen op de terugweg, wat lekker verfrissend was. Al met al was het een geweldige dag!

8,9
10 Algemene ervaring
9 Locals
8 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
7 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Whitsundays

  • verbluffend mooi

Minpunten Whitsundays

  • veel toeristen
  • duur
Ultieme tip: Ga voor oktober naar de whitsundays, dan is het water helder omdat er nog niet veel regen is gevallen en je hoeft geen stingersuit aan tegen de kwallen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

WhitSundayIslands (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Jennifer Bentvelzen-vd Zande op 02 februari 2017

We hebben er altijd al van gedroomd... trouwen op het strand... En dan ineens werd die droom werkelijkheid! De WhitSunday Islands in Australië zijn echt adembenemend mooi, en vooral White Haven Beach als absolute uitblinker. Toen wij opzoek gingen naar een trouwlocatie was deze eigenlijk snel gevonden, en wat een strand zeg! Wij hebben echt een perfecte dag gehad, met ontzettend mooi uitzicht in alle opzichten, op het strand, en vooral vanuit de lucht is het adembenemend mooi en zeker heel wat foto's waard! Voor ons een dag, een land, een gebied en een strand om nooit meer te vergeten!

8,4
9 Algemene ervaring
8 Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
5 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Whitsundays

  • Strand
  • Zee
  • Natuur

Minpunten Whitsundays

  • Bereikbaarheid
Ultieme tip: White Haven Beach!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors